Slik konfigurerer du brukerkontokontroll i Windows 10

Hvis du har en datamaskin hjemme eller et nettverk, som forskjellige personer har tilgang til, vil det være en god idé at alle har sin brukerkonto og kan starte uavhengige økter når de sitter ved datamaskinen. La oss se en stedsguide der vi forklarer hvordan du konfigurerer brukerkontokontrollen i Windows 10 slik at de har tilgang til datamaskinen, mens bare én person er den som administrerer dem alle.

Hver gang du bruker Windows 10-datamaskinen, logger du deg på en brukerkonto. Hvis du er den eneste brukeren, har du ikke problemer med å administrere kontoen, men hvis du deler datamaskinen, eller det er i et nettverk, er det nødvendig å konfigurere kontrollen for de forskjellige kontoene og på den måten at alle kontoene har tilgang til de installerte programmene, eller Du kan også angi begrensninger for bestemte handlinger, slik at ingen kan installere eller slette noe. Du vil være hovedadministrator, og på denne måten vil du kontrollere resten av kontoene.

Fremgangsmåte for å konfigurere brukerkontokontroll i Windows 10

  1. Først av alt må vi si at for å kunne konfigurere brukerkontokontroll i Windows 10, vil det være nødvendig for deg å være administrator, det vil si hovedkontoen siden noen vanlig bruker ikke har tilgang til kontokontroll. Når du har sagt det, fortsett med disse trinnene.
  2. Vi slår på datamaskinen, skriver inn administratorkontoen vår og klikker på Start-knappen (nederst til venstre i Windows-logobildet), velger Innstillinger og deretter i søkefeltet som vises, Vi må skrive "UAC" .
  3. Du får se et alternativ som vises som " Endre kontoinnstillinger". Klikk på den.
  4. Nå ser du et panel hvor du kan velge, når du vil motta varsler om endringer i teamet. I tilfelle du ikke vil deaktivere UCA, må du flytte til stillingen om å aldri varsle meg, og klikk på OK . I dette trinnet kan du bli bedt om brukerpassordet, så du må skrive det og da kan det bli bedt om å starte datamaskinen på nytt slik at UAC er deaktivert.
  5. Hvis du vil aktivere UAC, må du velge alternativet når du vil motta et varsel, det vil si flytte skyvepanelet til "Alltid varsle meg" eller ett av de to alternativene "Kunngjør meg kun når et program gjør endringer ". Da treffer du "OK" og det er det! Du har konfigurert Kontokontrollen, og du vil kunne se om noen applikasjoner eller faktisk hvis noen annen bruker har ønsket å gjøre endringer i utstyret.